Зошто е добро пиењето вода за вас?

Сите добри работи што водата ги внесува во вашето тело.
Добрата хидратација е од витално значење за одржување на вашето тело да работи онака како што треба.

На крајот на краиштата, имате до 60% H2O. Практично на секој ваш дел му треба за да напредува. Значи, што се случува кога водата ќе влезе во вас?

Добра, добра, добра…добра хидратација
Нема многу во вашето тело што нема да добие поттик од тоа да бидете добро хидрирани. Еве преглед за тоа како водата ви помага: таа придонесува за одржување на нормалната телесна температура, когнитивната функција и физичката функција.
Всушност, водата е целосно неопходна за животот – не можете да живеете повеќе од 3-5 дена без неа.

Колку треба да пиете на ден?
За да останете здрави, водата во телото треба да остане на прилично константно ниво. Тоа значи, што и да губите секој ден, треба да се замени со приближно иста количина.
Колку вода ни треба варира од личност до личност и зависи од различни работи. Како и колку сте активни, вашата возраст и пол, дали сте бремени и колку е топла и студена температурата околу вас*.
Водата отсекогаш била еден од најдобрите начини за здраво хидратација. Затоа погрижете се да внесувате доволно во себе секој ден за да си ја дадете најдобрата шанса да се чувствувате на врвот на вашата игра.
Дали ја знаете разликата помеѓу природна минерална вода и изворска вода?
* Водата придонесува за одржување на нормална физичка и когнитивна функција и нормално регулирање на телесната температура. Најмалку 2L вода, од сите извори, треба да се консумираат дневно, како дел од здрава исхрана и начин на живот.

Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *