Pse është e mirë për ju pirja e ujit?

Сите добри работи што водата ги внесува во вашето тело.
Добрата хидратација е од витално значење за одржување на вашето тело да работи онака како што треба.

На крајот на краиштата, имате до 60% H2O. Практично на секој ваш дел му треба за да напредува. Значи, што се случува кога водата ќе влезе во вас?

Mirë, mirë, mirë… hidratim i mirë
Nuk ka shumë në trupin tuaj që nuk do të marrë shtysë nga hidratimi i mirë. Ja një përmbledhje e mënyrës sesi uji ju ndihmon: ai kontribuon në ruajtjen e temperaturës normale të trupit, funksionit kognitiv dhe funksionit fizik.
Në fakt, uji është absolutisht thelbësor për jetën - nuk mund të jetoni më shumë se 3-5 ditë pa të.

Sa duhet të pini në ditë?
Për të qenë të shëndetshëm, uji në trup duhet të qëndrojë në një nivel mjaft konstant. Kjo do të thotë që çdo gjë që humbisni çdo ditë duhet të zëvendësohet me afërsisht të njëjtën sasi.
Колку вода ни треба варира од личност до личност и зависи од различни работи. Како и колку сте активни, вашата возраст и пол, дали сте бремени и колку е топла и студена температурата околу вас*.
Uji ka qenë gjithmonë një nga mënyrat më të mira për hidratim të shëndetshëm. Prandaj, sigurohuni që të merrni mjaftueshëm çdo ditë për t'i dhënë vetes mundësinë më të mirë për t'u ndjerë në krye të lojës.
A e dini ndryshimin midis ujit mineral natyral dhe ujit të burimit?
* Uji kontribuon në ruajtjen e funksionit normal fizik dhe njohës dhe rregullimin normal të temperaturës së trupit. Të paktën 2 litra ujë, nga të gjitha burimet, duhet të konsumohen çdo ditë si pjesë e një diete të shëndetshme dhe mënyrë jetese.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *