Изворски води

СОЗДАДЕНИ ОД ПРИРОДАТА

Минерален состав

Киселост

6,8-7,3

Идеална и здрава pH вредност на водата би била на 7, неутралните води паѓаат некаде помеѓу pH 6,8 и 7,3pH

Калциум+

5-12 mg/dm3

Потребната количина на калциумот во дневната диета на возрасните единки е помеѓу 1,000 и 1,300 mg

Хлор

~46 mg/dm3

Водата која ја пиеме не би смеела да содржи повеќе од 4mg/l хлор, поради тоа нашата вода содржи ~0,046mg/l

Магнезиум

2-5 mg/dm3

Дневна потреба од магнезиум е околу 4,5 милиграми на килограм телесна тежина

Минерализација

90-140 mg/dm3

Нашата вода содржи природен баланс на магнезиум и калциум и низок процент на минерали

Натриум

20-25 mg/dm3

Дневната потреба за натриум е 4-6 g, но не помалку од 1 g

Брза Достава

Нашата услуга за испорака вработува повеќе од 30 професионални курири. Ќе доставиме вода до вашиот дом за 12 часа од нарачката до каде било во град Скопје.

 • Бесплатна Брза Достава
 • 6 дена во неделата
 • 8:00 – 16:00

  Пополнете го формуларот за испорака
  Доставата е бесплатна за нарачки над 999 денари, под 999 денари доставата се доплаќа 150 денари.
  (Достава само на територија на град Скопје)

  Брза Достава

  Нашата услуга за испорака вработува повеќе од 30 професионални курири. Ќе доставиме вода до вашиот дом за 12 часа од нарачката до каде било во град Скопје.

  • Бесплатна Брза Достава
  • 6 дена во неделата
  • 8:00 – 16:00

   Пополнете го формуларот за испорака
   Доставата е бесплатна за нарачки над 999 денари, под 999 денари доставата се доплаќа 150 денари.
   (Достава само на територија на град Скопје)
   Целосна контрола
   Здрав Состав
   6 фази на филтрација
   Член на Watercoolers Europe

   Задоволни клиенти

   нашата референта листа

   Ивсофт дизајн девелопмент

   Акцент ДОО Скопје

   Нелт СТ ДОО Илинден

   ДМ Маркeт ДООЕЛ Скопје

   Еликсир ДООЕЛ Скопје

   Блог

   Неодамнешни објави

   Претплати се за новости и
   промоции и добиј 10% попуст